Thema 2018

Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde is een internationaal gerenommeerd ‘social designer’, kunstenaar en pionier. Met baanbrekende ontwerpen zoals de lichtgevende ‘Smart Highway’, de energieproducerende ‘Sustainable Dancefloor’ en een scala aan indrukwekkende kunstprojecten verkent hij de nieuwe relatie tussen technologie, mens en ruimte die door vergaande technologisering ontstaat.

Zijn werk zet vraagtekens bij oude zekerheden en biedt een veelbelovend perspectief op de toekomst. Een toekomst waarin veel van de problemen van vandaag worden verholpen door verantwoordelijk gedrag, innovatieve techniek en slim design. Deze verbinding tussen design en inhoud, tussen ideologie en technologie, noemt Roosegaarde ‘techno-poëzie’.

Roosegaarde speelt een toonaangevende rol in de innovatieve kunststroming New Dutch Digital Design, kunstenaars die de grens tussen mens en computer onderzoeken. Zoals Dune, een interactief duinlandschap bestaand uit honderden led-lampjes. Onlangs presenteerde hij in Parijs Lotus 7.0 een ‘levende’ muur. Als mensen de installatie benaderen, openen door de lichaamswarmte honderden bloemen van folie. “We staan aan de dageraad van een nieuwe natuur,” aldus Roosegaarde.

In 2009 won Roosegaarde de Dutch Design Award voor beste autonoom ruimtelijk ontwerp met zijn werk Flow 5.0. Zijn werk is onder meer te zien geweest in de Tate Modern, het Nationaal Museum in Tokio, het Victoria and Albert Museum in Londen en op diverse openbare plekken.

Op het symposium heeft hij zijn visie gegeven op welke oude zekerheden zullen verdwijnen door technologische vooruitgang en hoe en waarom we dit moeten verwelkomen.

Andere sprekers in 2014


Partners

PWC

OC&C Strategy Consultants

Randstad

Universiteit Leiden

Van Lanschot Kempen

Liberty Global

GreenbergTraurig


Gouden sponsoren

VP capital

Leiden

CHDR

Rituals

Dura Vermeer

Surlinio Social Media

PON

Johnson & Johnson

Pieterskerk

NautaDutilh

De transformatie groep

Zilveren sponsoren
 +31(0)71 512 35 45