Inspireert

De Veerstichting staat voor de unieke ontmoeting tussen student en de zogeheten ‘vormgever van de maatschappij’. Inhoud en inspiratie zijn daarin belangrijker dan prestaties, status of succes. In de ontmoeting draait het om kritische doordenking van maatschappelijke thema’s waar je niet elke dag over nadenkt, maar waar je toch regelmatig mee wordt geconfronteerd. De ontmoeting werkt zowel als een blikopener als een bron waaruit deelnemers nieuwe, inspirerende ideeën opdoen.

Beweegt

De ontmoetingen die ontstaan bij de Veerstichting kunnen iets ‘losmaken’. Het kan een boeiende confrontatie zijn, een botsing, een ongrijpbare, voelbare ‘klik’ tussen partijen. Of je het nou eens bent met een ander, of helemaal niet, het maakt iets los. Niet vrijblijvend: Veer-ontmoetingen zijn interacties met impact. Ze bewegen tot vrij nadenken, tot verrassende visies op verleden, heden en toekomst.

Verbindt

Bij de Veerstichting draait het om unieke interactiviteit: kennismaken, visies delen en van elkaar leren. Daarnaast creëert ‘de Veer’ een ruimte waar generaties elkaar kunnen inspireren. Zo dragen vormgevers bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de nieuwe generatie. Andersom kunnen vormgevers ontdekken wat jongeren bezighoudt. Dit maakt het de moeite waard om bij te dragen aan een unieke verbinding tussen generaties. Het is ‘ontmoeten op niveau’.

Student

De Veerstichting brengt vormgevers en studenten, gedurende het jaar, samen tijdens verschillende evenementen door het hele land. De twee generaties wisselen ideeën en gedachten uit en inspireren de ander met perspectieven uit hun belevingswereld. Deze wisselwerking is van grote waarde, het zorgt namelijk voor een unieke verbinding tussen de twee generaties. Jaarlijks zijn er op onze evenementen veel nieuwsgierige en ambitieuze studenten met diverse studieachtergronden aanwezig. Wij zoeken bevlogen studenten die bereid zijn hun input te leveren en zo nu en dan uit hun comfortzone durven stappen. Studenten die leergierig zijn en actief in zelfontwikkeling maar bovenal zoeken wij studenten die zich willen verbreden en met ons willen bijdragen aan het maatschappelijke debat.

Student
Vormgever

Vormgever

Bij de Veerstichting zijn wij van mening dat verandering niet vanzelf gebeurt. Terwijl het merendeel van de bevolking 'meeverandert', is er een relatief klein aantal individuen dat de verandering daadwerkelijk vormgeeft. Dit zijn de visionairs, de doeners, de ondernemers; de vormgevers van de maatschappij. Ieder jaar zoekt de Veerstichting naar 'Veerwaardige' vormgevers die een exclusieve uitnodiging kunnen krijgen. Deze vormgevers zijn bevlogen, inspirerend en durven grenzen te verleggen. Ze hebben een grote maatschappelijke interesse, impact binnen hun vakgebied, gaan graag het gesprek aan met de jongere generatie en zijn afkomstig uit alle takken van de samenleving; van kunstenaar tot CEO en van natuurkundige tot rechter.


Partners

Van Lanschot Kempen

Randstad

Universiteit Leiden

nexperia

Shell

Liberty Global

GreenbergTraurig


Cultiveer

Leiden

CHDR

Surlinio Social Media

Louwman Group

FD

a.s.r

Pieterskerk

erasmus+

FD


 +31(0)71 512 35 45