Veerstichting

42ste symposium 2021

MELD JE AAN VOOR HET THEMA EVENT!

Wanneer? 9 december 2020
Hoe laat? 20:00 – 20:45 uur
Waar? Online
Voor wie? Iedereen
Kosten? Geen

Ieder jaar gaat de Veerstichting opnieuw op zoek naar wat er in de samenleving speelt, naar wat er op de harten van de mens ligt en naar wat hen bezighoudt. Het bestuur gaat met elkaar en met anderen op zoek naar een thema, dat op het raakvlak ligt van het persoonlijke en het maatschappelijke, het rationele en het emotionele. Aan de hand van dit thema faciliteert de Veerstichting ontmoetingen tussen generaties met uiteenlopende achtergronden, interesses en professies.

Na deze zoektocht wordt het thema bekend gemaakt als officiële kick-off van het Veerjaar. Dit jaar zal ons Thema Event online plaatsvinden op woensdag 9 december om 20:00 uur. Het programma van dit evenement staat in het teken staan van het thema van het 42ste Veerstichting Symposium in 2021.

Allereerst zal Sanne Blauw, econometrist en ‘Correspondent Ontcijferen’ bij De Correspondent, ons meenemen in de wereld van het twijfelen. Vervolgens zal er een aantal kwetsbare gesprekken in het kader van het thema plaatsvinden tussen een student (o.a. Jahkini Bisselink, voormalig jongerenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties) en een ‘vormgever van de maatschappij’ (o.a. Fred Omvlee, hoofd geestelijke verzorging bij de Koninklijke Marine).

Ben je ook zo benieuwd naar het thema? Of simpelweg benieuwd naar de bijzondere wijze waarop de Veerstichting verbinding maakt in een tijd waar afstand de norm is? Meld je aan voor 9 december en ontdek het!

Houd onze sociale media in de gaten voor sneak peeks en hints rondom het thema.

Aanmelden

Inspireert

De Veerstichting staat voor de unieke ontmoeting tussen student en de zogeheten ‘vormgever van de maatschappij’. Inhoud en inspiratie zijn daarin belangrijker dan prestaties, status of succes. In de ontmoeting draait het om kritische doordenking van maatschappelijke thema’s waar je niet elke dag over nadenkt, maar waar je toch regelmatig mee wordt geconfronteerd. De ontmoeting werkt zowel als een blikopener als een bron waaruit deelnemers nieuwe, inspirerende ideeën opdoen.

Beweegt

De ontmoetingen die ontstaan bij de Veerstichting kunnen iets ‘losmaken’. Het kan een boeiende confrontatie zijn, een botsing, een ongrijpbare, voelbare ‘klik’ tussen partijen. Of je het nou eens bent met een ander, of helemaal niet, het maakt iets los. Niet vrijblijvend: Veer-ontmoetingen zijn interacties met impact. Ze bewegen tot vrij nadenken, tot verrassende visies op verleden, heden en toekomst.

Verbindt

Bij de Veerstichting draait het om unieke interactiviteit: kennismaken, visies delen en van elkaar leren. Daarnaast creëert ‘de Veer’ een ruimte waar generaties elkaar kunnen inspireren. Zo dragen vormgevers bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de nieuwe generatie. Andersom kunnen vormgevers ontdekken wat jongeren bezighoudt. Dit maakt het de moeite waard om bij te dragen aan een unieke verbinding tussen generaties. Het is ‘ontmoeten op niveau’.Wij steunen de Veerstichting

Alexander Rinnooy Kan

Oud-Voorzitter Sociaal Economische Raad

Alexander Rinnooy Kan Het jaarlijks evenement van de Veerstichting biedt studenten een buitenkans iets over de samenleving te weten te komen – en andersom.

Bekijk de video

Justus Bruns

Designer en kunstenaar

Justus Bruns Ik ervaar de Veerstichting als een katalysator. Alle ideeën en plannen die hier worden gewisseld, versterken elkaar door bijzondere ontmoetingen. Ga er heen.

Bekijk de video

Daan Roosegaarde

Pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper

Daan Roosegaarde Bij de Veerstichting komen oude en nieuwe werelden samen, van politieke tot jonge leiders. Wat ik merkte dat ze gemeen hebben is nieuwsgierigheid; het investeren in nieuwe dromen. Dat is ons nieuwe kapitaal.

Bekijk de video

Constantijn van Oranje-Nassau

Kabinetschef Eurocommissaris Neelie Kroes (2013-2014)

Constantijn van Oranje-Nassau Spreek je uit, want je bent de toekomst. Luister en leer want je bent het heden. In de Veerstichting ontmoeten de generaties elkaar om vanuit verschillende inzichten over de toekomst van de maatschappij te praten en geïnspireerd te raken door nieuwe inzichten.

Bekijk de video

Eddy Terstall

Filmregisseur

Eddy Terstall Of je nu drie multinationals hebt geleid of twintig films hebt gemaakt; je blijft altijd bijleren. Je blijft altijd student.

Bekijk de video

Jimmy Nelson

Fotograaf (Before They Pass Away), filmmaker en spreker

Jimmy Nelson There I was, telling my stories over these amazingly two days. Days which I will never ever forget and nor the people that were listening.

Bekijk de video

Rik Torfs

Rector van de Koninklijke Universiteit Leuven

Rik Torfs Briljante studenten en vormgevers, mensen die werkelijk meespelen in de samenleving. Dynamiek en energie, dat kan alleen te danken zijn aan de Veerstichting.

Bekijk de video

Abdelkader Benali

Schrijver en programmamaker

Abdelkader Benali Eigenlijk is de Veerstichting niets anders dan een epicentrum voor creativiteit, verbeelding en een ontmoetingsplek voor de wetenschap en de kunsten. Het gebeurt gewoon om de hoek in Leiden!

Bekijk de video

Neelie Kroes

Europees commissaris voor de Digitale Agenda (2010-2014)

Neelie Kroes Nieuwe ideeën, en inzichten van de jonge generatie. Veerstichting biedt het platform voor interactie tussen generaties en disciplines. Op het internet en in de digitale wereld, kan mijn generatie leren van jongeren. Niemand heeft meer alleen de wijsheid in pacht of kan doen alsof. Wat een verademing!

Melanie Schultz van Haegen

Minister van Infrastructuur en Milieu (2010-2017)

Melanie Schultz van Haegen Ik ervaar het iedere keer weer als een feestje om aanwezig te zijn bij het symposium. Even uit je reguliere werk om te leren en je te verbazen. De mix tussen jong en oud maakt het extra leuk.

Bekijk de video

Sophie Hilbrand

Presentatrice en actrice

Sophie Hilbrand Het mooie van de Veerstichting is dat je twee dagen wordt ondergedompeld in een thema waar je niet dagelijks bij stil staat maar waar je wel veel mee te maken hebt. Het is ambitieus, doordacht, slim en zeer zeer inspirerend. En ik vind het fantastisch dat de stichting ervoor zorgt dat veel studenten in aanraking komen met grote denkers.

Bekijk de video

#FollowTheFeather: 1106 volgers

40e symposium 2019


Partners

Randstad

Universiteit Leiden

Liberty Global

GreenbergTraurig


Gouden sponsoren

Heineken

Take away

Wolterskluwers

Leiden

CHDR

Surlinio Social Media

PON

Johnson & Johnson

Pieterskerk

NautaDutilh

 +31(0)71 512 35 45