Wie is hier verantwoordelijk?

Hij
Jij
Zij
Jullie
Hij
Jij
Zij
Jullie

VEERTUEEL VERBONDEN

De Veerstichting staat voor de ontmoeting tussen verschillende generaties en draagt zorg voor de verbinding tussen hen. Maar ook wij moeten in deze tijd van crisis onze verantwoordelijkheid nemen. Wij zijn er daarom ons van bewust dat het fysieke aspect van deze verbinding op dit moment niet de juiste vorm is.

Dit betekent niet dat we stoppen met inspireren, verbinden en bewegen. Wij blijven daarom actief online! Op 19 juni vindt ons online evenement Veertueel Verbonden plaats. Dit jaar staat deze open voor iedereen, aanmelding is kosteloos.

Lees hier meer Meld je nu aan

Inspireert

De Veerstichting staat voor de unieke ontmoeting tussen student en de zogeheten ‘vormgever van de maatschappij’. Inhoud en inspiratie zijn daarin belangrijker dan prestaties, status of succes. In de ontmoeting draait het om kritische doordenking van maatschappelijke thema’s waar je niet elke dag over nadenkt, maar waar je toch regelmatig mee wordt geconfronteerd. De ontmoeting werkt zowel als een blikopener als een bron waaruit deelnemers nieuwe, inspirerende ideeën opdoen.

Beweegt

De ontmoetingen die ontstaan bij de Veerstichting kunnen iets ‘losmaken’. Het kan een boeiende confrontatie zijn, een botsing, een ongrijpbare, voelbare ‘klik’ tussen partijen. Of je het nou eens bent met een ander, of helemaal niet, het maakt iets los. Niet vrijblijvend: Veer-ontmoetingen zijn interacties met impact. Ze bewegen tot vrij nadenken, tot verrassende visies op verleden, heden en toekomst.

Verbindt

Bij de Veerstichting draait het om unieke interactiviteit: kennismaken, visies delen en van elkaar leren. Daarnaast creëert ‘de Veer’ een ruimte waar generaties elkaar kunnen inspireren. Zo dragen vormgevers bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de nieuwe generatie. Andersom kunnen vormgevers ontdekken wat jongeren bezighoudt. Dit maakt het de moeite waard om bij te dragen aan een unieke verbinding tussen generaties. Het is ‘ontmoeten op niveau’.

Wij steunen de Veerstichting

Daan Roosegaarde

Pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper

Daan Roosegaarde Bij de Veerstichting komen oude en nieuwe werelden samen, van politieke tot jonge leiders. Wat ik merkte dat ze gemeen hebben is nieuwsgierigheid; het investeren in nieuwe dromen. Dat is ons nieuwe kapitaal.

Justus Bruns

Designer en kunstenaar

Justus Bruns Ik ervaar de Veerstichting als een katalysator. Alle ideeën en plannen die hier worden gewisseld, versterken elkaar door bijzondere ontmoetingen. Ga er heen.

Neelie Kroes

Europees commissaris voor de Digitale Agenda (2010-2014)

Neelie Kroes Nieuwe ideeën, en inzichten van de jonge generatie. Veerstichting biedt het platform voor interactie tussen generaties en disciplines. Op het internet en in de digitale wereld, kan mijn generatie leren van jongeren. Niemand heeft meer alleen de wijsheid in pacht of kan doen alsof. Wat een verademing!

Melanie Schultz van Haegen

Minister van Infrastructuur en Milieu (2010-2017)

Melanie Schultz van Haegen Ik ervaar het iedere keer weer als een feestje om aanwezig te zijn bij het symposium. Even uit je reguliere werk om te leren en je te verbazen. De mix tussen jong en oud maakt het extra leuk.

Abdelkader Benali

Schrijver en programmamaker

Abdelkader Benali Eigenlijk is de Veerstichting niets anders dan een epicentrum voor creativiteit, verbeelding en een ontmoetingsplek voor de wetenschap en de kunsten. Het gebeurt gewoon om de hoek in Leiden!

Eddy Terstall

Filmregisseur

Eddy Terstall Of je nu drie multinationals hebt geleid of twintig films hebt gemaakt; je blijft altijd bijleren. Je blijft altijd student.

Constantijn van Oranje-Nassau

Kabinetschef Eurocommissaris Neelie Kroes (2013-2014)

Constantijn van Oranje-Nassau Spreek je uit, want je bent de toekomst. Luister en leer want je bent het heden. In de Veerstichting ontmoeten de generaties elkaar om vanuit verschillende inzichten over de toekomst van de maatschappij te praten en geïnspireerd te raken door nieuwe inzichten.

Alexander Rinnooy Kan

Oud-Voorzitter Sociaal Economische Raad

Alexander Rinnooy Kan Het jaarlijks evenement van de Veerstichting biedt studenten een buitenkans iets over de samenleving te weten te komen – en andersom.

Sophie Hilbrand

Presentatrice en actrice

Sophie Hilbrand Het mooie van de Veerstichting is dat je twee dagen wordt ondergedompeld in een thema waar je niet dagelijks bij stil staat maar waar je wel veel mee te maken hebt. Het is ambitieus, doordacht, slim en zeer zeer inspirerend. En ik vind het fantastisch dat de stichting ervoor zorgt dat veel studenten in aanraking komen met grote denkers.

Jimmy Nelson

Fotograaf (Before They Pass Away), filmmaker en spreker

Jimmy Nelson There I was, telling my stories over these amazingly two days. Days which I will never ever forget and nor the people that were listening.

Rik Torfs

Rector van de Koninklijke Universiteit Leuven

Rik Torfs Briljante studenten en vormgevers, mensen die werkelijk meespelen in de samenleving. Dynamiek en energie, dat kan alleen te danken zijn aan de Veerstichting.

#FollowTheFeather: 1106 volgers

40e symposium 2019