Thema 2018

Bestuur

Het dagelijks bestuur bestaat uit een jaarlijks wisselende groep van zes studenten met verschillende studieachtergronden. Na een half jaar wordt de groep versterkt met twee ceremoniemeesters. Al sinds 1979 zijn zij erin geslaagd om elk jaar weer een wervelend symposium neer te zetten. Het bestuur wordt hierin bijgestaan door de adviesorganen van de Veerstichting: de Raad van Toezicht en de Adviesraad.

Het bestuur van 2023-2024

Raphaël Dobbelstein

Raphaël Dobbelstein - Voorzitter

De voorzitter is de eindverantwoordelijke van het team. Hij/zij geeft richting aan waar de Veerstichting dat jaar naartoe zal bewegen. Om te waarborgen dat het juiste pad gevolgd wordt, zorgt de voorzitter voor het bewaren van het overzicht en voor de teambuilding. Daarnaast is de voorzitter het gezicht naar buiten, wat inhoudt dat hij/zij veel contact heeft met het netwerk van de Veerstichting en altijd de speeches zal verzorgen. Tot slot draagt de voorzitter zorg voor de lange termijn gezondheid van de Veerstichting.

voorzitter@veerstichting.nl
olivier

Olivier Guffens - Financiën en Acquisitie

De functie Financiën en Acquisitie is verantwoordelijk voor de financiën. Hij/zij maakt op het begin van het jaar een begroting en gaat (samen met de voorzitter) langs bedrijven om acquisitie te lopen. Daarnaast zorgt de penningmeester voor de boekhouding, de belastingaangifte en de betalingen.

financien@veerstichting.nl
olivier

Jan Philipse - Financiën en Acquisitie

De functie Financiën en Acquisitie is verantwoordelijk voor de financiën. Hij/zij maakt op het begin van het jaar een begroting en gaat (samen met de voorzitter) langs bedrijven om acquisitie te lopen. Daarnaast zorgt de penningmeester voor de boekhouding, de belastingaangifte en de betalingen.

financien@veerstichting.nl
eline

Eline Nugteren - Thematicus

De thematicus is hoofdverantwoordelijk voor de vorming van het thema en het schrijven van de themaschets. Om het thema te vormen, heeft de thematicus veel contact met mensen uit verschillende sectoren uit de samenleving. Als de themaschets is voltooid, verlegt de thematicus zijn/haar focus op de samenstelling van het programma. De thematicus zorgt voor het aanschrijven van sprekers, artiesten, werkgroepleiders en de dagvoorzitter. Voor deze functie is het een pré dat je goed kan schrijven in het Nederlands en Engels.

thematicus@veerstichting.nl
Philip

Philip Wijsmuller - Deelnemerswerving

De functie Deelnemerswerving is verantwoordelijk voor de kaartverkoop van het symposium aan studenten en vormgevers. Het is bovendien zijn/haar taak om ervoor te zorgen dat de diversiteit en kwaliteit van de deelnemers ten alle tijden gewaarborgd wordt. Hiernaast bouwt en onderhoudt hij/zij een netwerk van studentenorganisaties, stelt hij/zij samen met Evenementen & Organisatie de lokale besturen samen, en stelt hij/zij de essay jury samen.

vormgevers@veerstichting.nl
studenten@veerstichting.nl
pepijn

Pepijn Felix - Marketing en Engagement

De functie Marketing en Engagement is verantwoordelijk voor het vergroten van de naamsbekendheid van de Veerstichting en zorgt voor engagement met het Veer-netwerk. Daarnaast beheert hij/zij de sociale media, onderhoudt hij/zij relaties met kranten en tijdschriften en stelt hij/zij de nieuwsbrief samen.

marketing@veerstichting.nl
charlotte

Charlotte Koning - Evenementen en Organisatie

De functie Evenementen en Organisatie is verantwoordelijk voor de logistieke organisatie van alle evenementen, met als hoofddoel het logistieke draaiboek voor het symposium. Hij/zij is verantwoordelijk voor de organisatie van VeerEvents in Delft, Rotterdam, Leiden, Utrecht, Amsterdam en Tilburg. Hij/zij stelt samen met Deelnemerswerving deze lokale besturen samen. Daarnaast neemt hij/zij de leiding in de organisatie van het Verse VIS-Diner en de Oud-Vederborrel. Ook zorgt hij/zij voor de visualisatie van het thema op het symposium.

organisatie@veerstichting.nl
kiki

Kiki Mol - Externe Betrekkingen

De functie Externe Betrekkingen is verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van het Veer netwerk in Delft en Rotterdam. Hiervoor zal hij/zij contact leggen met onderwijsinstellingen, studentenorganisaties, symposium locaties en bedrijven in de desbetreffende steden.

extern@veerstichting.nl

Ceremoniemeesters 2023 – 2024

Ieder jaar wordt het Veerstichting bestuur rond januari uitgebreid met 2 ceremoniemeesters. De ceremoniemeesters zorgen voor de logistieke planning van het symposium en zijn op het symposium zelf achter de schermen hoofdverantwoordelijk. Een bijzondere uitdaging die vraagt om creativiteit en flexibiliteit!

Raad van Toezicht

Hans Boezel (Voorzitter)
Voormalig Partner OC&C Strategy

Manuel Kohnstamm
Senior Vice President en Chief Policy Officer Liberty Global NV

Margot Scheltema
Voormalig Financieel Directeur bij Shell, Commissaris bij onder andere De Nederlandsche Bank en Nedap

Carrie van der Kroon
Programmacoördinator bij Defence for Children - ECPAT Nederland

Peter van Campen
Directeur Retail & Europe bij Rituals Cosmetics

Marc Verbeek
Managing director bij Deutsche Bank

Raad van Advies

Jean-Pierre Kempeneers (voorzitter)
Chief Corporate Affairs bij Nexperia, voormalig Nationaal Coördinator Internationale Functies bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kutsal Yesilkagit
Hoogleraar bestuurskunde & voormalig decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs bij Universiteit Leiden

Paul van Riessen
Hoofdredacteur van de Quote

Astrid Elburg
Organisatieadviseur, oprichter OWN-X Academie, docent VU Amsterdam en o.a. voorzitter Raad van Toezicht Rijksmuseum Muiderslot

Meta Knol
Voormalig Directeur Museum De Lakenhal, Voorzitter European City of Science Leiden

Bram Leferink op Reinink
Oud-Voorzitter

Fien Lurvink
Oud-Thematicus

Judith Capel
Oud-Penningmeester


Partners

Van Lanschot Kempen

Randstad

Universiteit Leiden

nexperia

Shell

Liberty Global

GreenbergTraurig


Cultiveer

Leiden

CHDR

Surlinio Social Media

Louwman Group

FD

a.s.r

Pieterskerk

erasmus+

FD


 +31(0)71 512 35 45