Thema 2018

Sir Ivor Roberts en Sir Geoffrey Nice

Deze studievrienden uit Oxford zullen praten over Slobodan Milosevic. Sir Ivor Roberts (auteur van ‘Conversations with Milosevic’ en Britse oud- ambassadeur van Joegoslavië, Ierland en Italië) heeft ten tijde van de Balkan oorlog voor Groot-Brittanië persoonlijk met Milosevic onderhandeld en geconverseerd. Hij zal praten over hoe deze man, die groepen mensen angst inboezemde en hier gewiekst gebruik van maakte, te werk ging.

Sir Geoffrey Nice was plaatsvervangend aanklager van het Joegoslavië tribunaal en heeft Milosevic meegemaakt toen hij zelf angst ervoer voor de consequenties van zijn daden. Deze Britse heren presenteren u een amusant verhaal over alle facetten van angst waarmee zij in aanraking zijn gekomen.

Bekijk het verhaal van Sir Ivor Roberts en Sir Geoffrey Nice op het Veerstichting symposium

Is angst een goede raadgever in politieke besluitvorming? Enerzijds is het een gevaarlijk wapen, omdat angst gevaarlijke spelers meer speelruimte geeft. Anderzijds kan angst aanzetten tot actie, wanneer dit op het eerste gezicht niet verstandig lijkt. Moeten wij ons in politieke besluitvorming meer laten leiden door angsten of moeten we angst als emotie verbannen van het politieke toneel?

Andere sprekers in 2013


Partners

AT Kearney

Deloitte

ING

Liberty Global

Universiteit Leiden

Randstad


Gouden sponsoren

AEGON

Van den berch van Heemstede

Surlinio Social Media

Heineken

DSM

Leiden

CHDR

Ordina

Wolterskluwers

PON

Leaseplan

KPMG meijburg


 +31(0)71 512 35 45