Thema 2018


18-02-2019: VeerEvent Leiden

"Op 18 februari 2019 mocht het VeerEvent Leiden de spits afbijten. Er was gekozen om het onderwerp van het Symposium 'Grenzen aan Maakbaarheid' iets te specificeren naar de 'Maakbaarheid van de mens'. In eerste instantie waren alle deelnemers gevraagd om een antwoord te geven op de vraag: 'Wat is de maakbaarheid van mens?'. Tijdens het VeerEvent is hier vanuit verschillende invalshoeken een antwoord op gegeven.

Allereerst kwam prof. dr. Ian Alwayn spreken over de macht van de maakbaarheid van de mens. Met zijn specialisatie in xenotransplantatie wist hij een interessant perspectief te bieden op alle mogelijkheden die de geneeskunde ons al geeft, terwijl hij ook de ethische dilemma's aan het licht bracht. Tegenover de macht van maakbaarheid staat natuurlijk ook de onmacht. Cornelie Egelie-Sprenger wist het publiek te ontroeren met haar prachtige, ingrijpende verhaal over haar ervaringen met psychische aandoeningen. Haar openheid was bewonderenswaardig en ze wist bij veel deelnemers een gevoelige snaar te raken. Als afsluiter heeft Yling Ylang Garcia haar gedicht voorgedragen. Met een poëtische kijk op de 'maakbaarheid van de mens' is het VeerEvent afgelopen.

De avond werd daarna voortgezet in de borrelzaal van Scheltema onder het genot van goede discussies, een drankje en de muziek van The Crescent Blues Band."
Partners

AT Kearney

Randstad

Universiteit Leiden

Liberty Global

Deloitte


Gouden sponsoren

Heineken

Take away

Wolterskluwers

Leiden

CHDR

Surlinio Social Media

PON

Johnson & Johnson

Pieterskerk

 +31(0)71 512 35 45