Blikopener

Thema & Foto’s 2010

Blikopener
7 okt 2010 8:00 - 6:00

2010 Blikopener

2010. Het eerste decennium zit erop, en we staan nu met beide benen in de 21ste eeuw. Maar waar staan we en hoe kunnen we een sprong maken in de toekomst?

De wereld is gevuld met blikken. Grote blikken, kleine blikken, verrassende blikken, verborgen blikken… Maar ook gesloten blikken. Blikken die niet in contact staan met hun omgeving. Blikken die niet worden beïnvloed door tijd, critici of de frisse lucht. Langzamerhand roesten deze blikken vast. Ze worden een dogma, een gewoonte of de norm. Ze zijn nog maar moeilijk te openen en wijken niet voor andere blikken.

Maar is onze huidige samenleving nog houdbaar? Wat is de juiste balans tussen conserveren en vernieuwen? Welke verrassende visies zien wij over het hoofd?

Om dit te onderzoeken willen we met een blikopener in de hand de schappen af. Daarbij openen we verschillende blikken en werpen licht op de inhoud. Zoals de Franse schrijver Marcel Proust ooit zei: “De werkelijke ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen maar uit het krijgen van nieuwe ogen.”

Tijdens het symposium worden 500 kleurrijke blikken met elkaar in contact gebracht. Door ze te openen en te delen kunnen wij een nieuw, gevarieerd beeld van de wereld vormen. Voeg uw blik toe en kom naar het symposium 7 en 8 oktober.

Sprekers:
Parag Khanna
Nick Bostrom
Merlijn Twaalfhoven
Edwarde de Bono
Eşref Armağan
Godfrey Mwampembwa (Gado)
Jan de Cock
Femke Groothuis
Eben Moglen
Ben Saunders
Robbert DijkgraafWerkgroepleiders:
Pek van Andel
Ruben van Zwieten
Manon Gosselink
Gerard Bodifee
Pieter Fleury
Tilman Andris
Alex van Hooff
Barend ter Haar
Michel Rentenaar
VJ MovementBestuur:
Willem van Hasselt – Voorzitter
Matthijs van Hilten – Penningmeester
Sanne de Jongh – Thematica
Barbara van der Meer – Deelnemers
Gijs Petter – Marketing & LogistiekCeremoniemeesters:
Laura van Rij
Eveline Dicker